Jessicas fisksoppa

Det här är en av de godaste fisksoppor jag vet. Receptet har jag fått från min kollega Jessica vars pappa är fiskare på västkusten. Enligt Jessica ska man inte utesluta räkorna som ger den där extra touchen.

Här är receptet för 4 personer:

  • 7 dl vatten
  • 1 ½ dl fiskbuljong
  • 3 dl matlagningsgrädde
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 2 msk chilisås
  • ½ tsk sambal oelek
  • 1 krm cayennepeppar
  • 2 rivna vitlöksklyftor
  • 3-4 hg laxfilé
  • 3-4 hg sej- eller torskfilé
  • 1 tsk salt
  • 1 röd paprika
  • ½ liten purjolök
  • 2 morötter
  • 1 msk smör
  • hackad dill
  • skalade räkor
  1. Blanda allt till fonden och koka upp. Låt småkoka ½ timme så att den tjocknar något.
  2. Skär under tiden fisken i bitar och lägg dem i en skål, strö över saltet och rör om. Skär morötter och paprika i fina små bitar och purjon i tunna ringar.
  3. Fräs grönsakerna lite lätt i smöret i en stor kastrull, de ska inte ta färg. Häll över fonden och koka upp. Lägg i fisk och dill. Låt soppan sjuda 4 minuter. Strö över skalade räkor.
  4. Servera med ett gott bröd.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.